ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

Χωρίς καμία υποχρέωση απο εσάς και εντελώς δωρεάν, παρέχουμε τηλεφωνικώς εξειδικευμένες συμβουλές και τρόπους σωστού καθαρισμού των ρούχων σας. Μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 210.72.35.060

Κανόνες - Σύμβολα φροντίδας υφασμάτων :

 

Η οδηγία- κανόνας για τις συμβουλές καθαρισμού εκδόθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου το 1971 για να βοηθήσει τους καταναλωτές πως να προσέχουν τα ρούχα.

Ο κανόνας ορίζει ότι οι κατασκευαστές πρέπει να επισημαίνουν τα ρούχα τους με τουλάχιστον μία ασφαλής μέθοδος καθαρισμού. Ξεκινώντας 1 Ιουλίου 1997, οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιούν ορισμένα σύμβολα φροντίδας στη θέση των λέξεων στις ετικέτες. Αυτά τα σύμβολα και οι σημασίες τους εξηγούνται στο παραδίπλα διάγραμμα.

 

Ποιες πληροφορίες βρίσκουμε στην ετικέτα φροντίδας ;

Στις ετικέτες φροντίδας των ειδών ένδυσης και ιματισμού πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο είτε για το πλύσιμο ή για το στεγνό καθάρισμα. Μόνο μία ασφαλής μέθοδος φροντίδας απαιτείται να παρέχει ο κατασκευαστής. Η ετικέτα πρέπει επίσης να σας προειδοποιεί για κάθε διαδικασία που μπορεί να βλάψει το αντικείμενο κατά τη δέουσα επιμέλεια. Για παράδειγμα, η ετικέτα πρέπει να αναφέρει εάν υπάρχει μεθόδος φροντίδας, το πλύσιμο, λεύκανση, στέγνωμα, σιδέρωμα, στεγνό καθάρισμα ή τι θα μπορούσε να βλάψει το ρούχο.

 

Σύμβολα

Τα σύμβολα που εμφανίζονται ς, έχουν εγκριθεί για χρήση σε όλη τη Ευρώπη. Δεν υπάρχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα ετικέτα φροντίδας κατά την παρούσα στιγμή. Ρούχα που κατασκευάζονται σε χώρες εκτός της Ευρώπης μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα.

 

click για μεγένθυση

Μήπως Πλύση σημαίνει επίσης οτι μπορεί να  καθαρίσει και με  στεγνό καθάρισμα ;

Όχι πάντα. Μόνο μία ασφαλής μέθοδος καθαρισμού πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα από τον κατασκευαστή. Η ετικέτα ισως δεν ενημερώνει για τυχόν τρόπους καθαρισμού που θα μπορούσαν να αποδειχθούν μη ασφαλή. Για παράδειγμα, τα είδη ένδυσης με την ένδειξη "Πλύση" δεν μπορούν να καθαριστούν  καλά με απλό στεγνό καθάρισμα.

 

 

Να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες στις ετικέττες των ρούχων.

COPYRIGHT © 2014 - 2017 PRO CLEAN SERVICE 1 COMPANY | WEB DESIGN & DEVELOPMENT BRAINART | PRIVATE POLICY